Leiderschap voor de 21ste eeuw. Wat vraagt dat van jou?

  • Een andere kijk op organisaties. Een organisatie zien als levend systeem; niet statisch, maar altijd in beweging. Waar verandering de enige constante is. Een organisatie bestaat omdat er een groep mensen aan hetzelfde doel (samen) werkt. Waarom loopt het dan vaak vast? Welke patronen zijn er in de organisatie? Wie hoort er bij? Wie heeft welke plek? Wie heeft er weerstand? En waarom? Kijken vanuit wat er is, en van daaruit werken.
  • jouw plek verkennen. Als je anders naar organisaties leert kijken, kun je op een andere manier jouw plek bepalen. Welke beweging volg jij gemakkelijk, waar komt die vandaan? Welke keuzes maak je (niet)? En maak je die vanuit schaarste of overvloed? Inzicht hierin geeft je een nieuw handelingsperspectief.
  • je heartcore skills©️ ontwikkelen. Om te navigeren vanuit jouw plek in de organisatie,  heb je andere skills nodig. Niet meteen in de oplossing schieten, uitzoomen en observeren, vertragen, luisteren, vragen stellen. Niet-weten verduren. Kom uit je bubbel! Best pittig, als de organisatie het tegenovergestelde van je verlangt.

Je hoeft geen leidinggevende te zijn, om een leider te zijn.